Panairi “Work & Study” – “Punësohu dhe shkollohu”

Stafi dhe studentët e UGJ kanë qenë pjesë e panairit “Work & Study” ku maturantët gjirokastritë u njohën me ofertën akademike, kriteret e pranimit, aplikimet për bursa studimi etj. Maturantët e pranishëm nga shkollat e mesme të Gjirokastrës shfaqën interes dhe diskutuan me pedagogët e UGJ, të cilët parashtruan avantazhet e Lexo më shumë…

Studentë dhe pedagogë të universitetit”Eqrem Çabej” janë njohur mbi politikat shtetërore të punësimit

Takimi i zhvilluar me nismën e Zyrës së Këshillimit të Karrierës dhe Alumnit në UGJ u dha mundësinë studentëve të informohen mbi ofertat e punësimit.Përfaqësues të Agjencisë Kombëtare të Punësimit folën mbi specifikat e sistemit publik të shërbimeve të punësimit; programet e formimit profesional dhe programet e nxitjes së Lexo më shumë…

Marrëveshje e bashkëpunimit me Universitetin POLIS

Universiteti “Eqrem Çabej” i përfaqësuar nga rektori, prof. dr. Bektash Mema, ka nënshkruar marrëveshjen e bashkëpunimit me Universitetin POLIS (U_POLIS) i përfaqësuar nga rektori, prof. dr. Besnik Aliaj.Palët në këtë marrëveshje janë institucione autonome, të cilat bien dakord të punojnë në partneritet për arritjen e objektivavLexo më shumë…

Përfaqësues të UGJ-së pjesëmarrës në vizitën studimore në Itali e mbajtur në kuadër të projektit QUADIC

Në Universitetin per Stranieri di Perugia në Itali është mbajtur vizita studimore në kuadër të projektit QUADIC, (Quality development of international cooperation and project management), ku nga Universiteti “Eqerem Cabej” kanë marrë pjesë Prof. Asoc. Valbona Duri dhe Irma Gjolleshi (Sektori i Marrëdhënieve me Jashte dhe ProjekteveLexo më shumë…

Shkolla verore korrik- Gusht 2022, ÇEKI

Hapje e aplikimeve për bursat që ofrohen nga pala Çeke në kuadër të Programit “Summer Schools of Slavonic Studiesin 2022”. Informacioni mbi afatet, kriteret si dhe detajet e aplikimi i gjeni në linkun më poshtë në faqen zyrtare të Ministrisë së Arsimit dhe Sportit, (https://arsimi.gov.al/bursa-dhe-programe-studimi/).
Lexo më shumë…

Çelen modulet e trajnimit nga LLL Center për mësuesit e arsimit parauniversitar për periudhën Shkurt – Mars 2022

Trajnimet zhvillohen në kuadrin e 16 moduleve për mësuesit e APU, të akreditura nga ASCAP dhe të implementuara prej vitit 2021 edhe në Universitetin e Gjirokastrës si produkt i projektit TEAVET. Ju mund të regjistroheni në këto module trajnimi:1. Strategjitë gjithëpërfshirëse në klasë. 08 – 10 shkurt, 2 kredite2. Vlerësimi i rezLexo më shumë…

BURSA STUDIMI UNIVERSITARE / PASUNIVERSITARE NË UKRAINË

Në zbatim të marrëveshjes së bashkëpunimit dypalësh në fushën e arsimit, Ministria e Arsimit dhe Shkencës së Ukrainës për vitin akademik 2022-2023 ofron 5 (pesë) bursa për shtetasit shqiptarë, të cilët dëshirojnë të ndjekin studimet universitare në programe studimi Bachelor, Master (me kohë të plotë) ose PhD në UniversitetLexo më shumë…

Ndryshimet demografike globale dhe ndikimi i tyre në gjeopolitikën euro-aziatike

“Ndryshimet demografike globale dhe ndikimi i tyre në gjeopolitikën euro-aziatike” ka qenë tema eleksionit të hapur që prof.dr. Fatos Tarifa ka mbajtur në ambientet e Universitetit të Gjirokastrës.Prezantimi i prof. Tarifës u përqendrua në rajonin e gjerë të Euroazisë. Ai trajtoi rolin në rënie të Evropësdhe paraqiti tezën eLexo më shumë…