Ndryshimet demografike globale dhe ndikimi i tyre në gjeopolitikën euro-aziatike

“Ndryshimet demografike globale dhe ndikimi i tyre në gjeopolitikën euro-aziatike” ka qenë tema eleksionit të hapur që prof.dr. Fatos Tarifa ka mbajtur në ambientet e Universitetit të Gjirokastrës.Prezantimi i prof. Tarifës u përqendrua në rajonin e gjerë të Euroazisë. Ai trajtoi rolin në rënie të Evropësdhe paraqiti tezën eLexo më shumë…

Universiteti “Eqrem Cabej” pjesë e panairit #EU4Education

Universiteti  “Eqrem Cabej” ishte pjesë e panairit te organizuar nga zyra e Delegacionit Europian në Shqipëri, #EU4Education Fair. Ne panair u prezantuan projektet ku jemi partnere ose koordinatore dhe programet e shkembimit ku studentet tane kane qene apo do te jene pjese ne kuader te programit Erasmus+. Stendën e Universitetit e vizitoi AmLexo më shumë…

Konferenca Shkencore : QENDRAT E BANUARA TE SHQIPERISE, GJENDJA DHE E ARDHMJA

THIRRJE PËR PJESËMARRJE15 dhjetor 2021Akademia e Shkencave e Shqipërisë, në bashkëpunim me Universitetin “Aleksandër Xhuvani” – Elbasan dhe Universitetin “Eqrem Çabej” Gjirokastër dote organizojë: KONFERENCËN SHKENCORE QENDRAT E BANUARA TË SHQIPËRISË – GJENDJA DHE E ARDHMJA
Lexo më shumë…

Takim i përbashkët me përfaqësues të Universitetit të Janinës.

“Përafrimi i UGJ me standartet e hapësirës evropiane të arsimit të lartë” ka qenë takimi i përbashkët mes përfaqësuesve të UGJ dhe atyre të Universitetit të Janinës. Të pranishëm në takim ishin rektorët e të dy unversiteteve, rektori i UGJ prof.dr Bektash Mema, rektori i UOI Triantafyllos A.D. Albanis, zëvendësministriLexo më shumë…

“Programet e përbashkëta të studimit – një sfidë e sistemit arsimor universitar”

Ka qenë kumtesa e mbajtur nga profesori i universitetit “Zoja e Këshillit të Mirë”, Edmond Hajdëri. Të pranishëm ishin anëtarë të stafit akademik të UGJ – së të cilët bashkëbiseduan mbi sfidat dhe rëndësinë e programeve të përbashkëta dhe procesin e ndërkombëtarizimit të institucioneve të arsimit të lartë në vendLexo më shumë…

Bashkëpunimi i mirë mes Italisë dhe Universitetit të Gjirokastrës ka qenë fokusi i takimit të zhvilluar paraditen e sotme mes rektorit të UGJ, prof.dr. Bektash Mema dhe zv/ambasadorit italian Alberto Petrangeli.

Të pranishëm në takim ishin edhe zv/rektorja për marrëdhëniet me jashtë prof. asoc. Valbona Duri dhe konsulli i nderit i Italisë në Gjirokastër, Teodor Bilushi. Për rektorin Mema bashkëpunimi me universitetet italiane është një aset i rëndësishëm për Universitetin e Gjirokastrës dhe kjo praktikë disavjeçare do të zgjeroheLexo më shumë…

Një lektor amerikan me eksperiencë në mësimdhënie do të jetë së shpejti pjesë e stafit akademik të UGJ – së në kuadër të shkëmbimit të eksperiencave dhe falë mbështetjes së Ambasadës Amerikane në Tiranë.

Projekti i përbashkët synon pasurimin e metodave të mësimdhënies nëpërmjet një qasjeje të re të praktikës amerikane që do të zbatohet në UGJ. Mirela Çupi, specialiste e Edukimit dhe Kulturës në Ambasadën Amerikane i pohoi rektorit Mema dhe përfaqësuesve të stafit akademik, mbështetjen e Ambasadës Amerikane me programe tëLexo më shumë…

Themelimi dhe avancimi i Zyrave të Karrierës brenda universiteteve të Shqipërisë dhe Kosovës

“Themelimi dhe avancimi i Zyrave të Karrierës brenda universiteteve të Shqipërisë dhe Kosovës” ka qenë tema e diskutimit mes përfaqësuesve të Universitetit të Gjirokastrës dhe universitetit “Haxhi Zeka” të Pejës. Takimi u zhvillua në ambientet e zyrës së zv/rektorit për Kërkimin Shkencor dhe Marrëdhëniet me Jashtë. SeLexo më shumë…

Universiteti i Gjirokastrës drejt ndërkombëtarizimit dhe synimeve për orientimin drejt një qendre rajonale me diploma të përbashkëta.

Ndërkombëtarizimi i UGJ – së dhe hartimi i programeve të përbashkëta me synim zgjerimin e këtij institucioni dhe thithjen e studentëve jo vetëm shqiptarë, por edhe atyre të rajonit, ka qenë tema e takimit të rektorit të UGJ, prof.dr. Bektash Mema me stafin akademik të këtij universiteti. Në fjalën e vet rektori Mema vuri theksiLexo më shumë…