LLL Center çel modulet e trajnimi për mësuesit e arsimit parauniversitar për periudhën Maj – Qershor 2023

Trajnimet zhvillohen në kuadrin e 16 moduleve për mësuesit e APU, të akreditura nga ASCAP dhe të implementuara prej vitit 2021 edhe në Universitetin e Gjirokastrës.  Ju mund të regjistroheni në këto module trajnimi:1. Strategjitë gjithëpërfshirëse në klasë. 29.05.2023 – 03.06.2023, 2 kredite, TEAVET2. Identifikimi, parandalimiLexo më shumë…

Përfundon trajnimi treditor i “Kampit të inovacionit mbi sipërmarrjen”

106 studentë të UGJ u bënë pjesë e trajnimit studentor treditor “Kampi i Inovacionit mbi sipërmarrjen”, ku u pilotuan 4 modulet e dizenjuara në kuadër të projektit EntrAL.Përfaqësues të industrisë, Enea Shalari dhe Klaudio Imeraj, ndanë me audiencën, përvojën e tyre në sipërmarrje që ka nisur gjatë kohës kur ata ishin enLexo më shumë…

Hapet thirrja për aplikime në Konferencën Evropiane për Etikën dhe Integritetin në Akademinë 2023

Konferenca Europiane për Etikën dhe Integritetin në Akademinë 2023 organizohet nga EuropeanNetwork for Academic Integrity (ENAI) dhe Universiteti i Derby-t, Angli.ENAI mirëpret veçanërisht aplikantët nga vendet që nuk kanë qenë të përfaqësuar më parë nëKonferenca Evropiane për Etikën dhe Integritetin në Akademinë.Mbështetja fLexo më shumë…

Së bashku ne mundemi – Together we can

“Klubi i studentëve” – nisma më e re e studentëve të UGJ.“Së bashku ne mundemi – Together we can”. Është kjo motoja që bëri së bashku një grup studentësh, nismëtarë të Klubit të Studentëve në UGJ, me synim kryesor pasurimin e jetës studentore.Më shumë aktivitete, veprimtari argëtuese, edukuese dhe zhvillimore synohenLexo më shumë…

Dialekte dhe gjuhët në trashëgimi: rrugëtime të përbashkëta dhe mënyra të njëjta për ruajtjen e tyre

Leksion i hapur nga përfaqësues të Universitetit të Kretës.”Dialekte dhe gjuhët në trashëgimi: rrugëtime të përbashkëta dhe mënyra të njëjta për ruajtjen e tyre” do të jetë leksioni i hapur që do të mbahet nga zonja Marina Tzakosta, lektore  e zhvillimit gjuhësor në Departamentin Pedagogjik të Arsimit Parashkollor, UniversiLexo më shumë…

Seanca e radhës e testit ndërkombëtar të gjuhës angleze 𝐓𝐎𝐄𝐈𝐂

Universiteti i Gjirokastrës njofton të gjithë të interesuarit se seanca e radhës e testit ndërkombëtar të gjuhës angleze 𝐓𝐎𝐄𝐈𝐂 zhvillohet në  datën 21.06. 2023ora 𝟏𝟐:𝟎𝟎, në ambientet e 𝐔𝐆𝐉, si qendër e autorizuar testimi.Bashkëngjitur gjeni linkun e regjistrimit online. https://registration.staLexo më shumë…

Hapet thirrja për pjesëmarrje në shkollën verore në Universitetin e Prishtinës

Universiteti i Prishtinës organizon shkollën verore ndërkombëtare për studentë nga e gjithë bota. Shkolla verore PISU 2023 do të mbahet në Prishtinë nga data 3 deri më 14 korrik 2023. Gjatë periudhës 2-javore do të ofrohen 14 kurse cilësore me literaturë moderne që lidhen me fusha të ndryshme të studimit si: shkencat socLexo më shumë…